Beast of Bourbon

Musikkfestdagene i Grong har gitt rom for mange sjangere og måter å uttrykke og oppleve musikk på. I samarbeid med Grong Hotell kan Musikkfestdagene også tilby eggende rytmer og avslappende atmosfære på Bluespub fredag 10. juni.

Namsosbandet Beast of Bourbon med nesten 30 års sammenhengende fartstid har tatt på seg å gi publikum som møter opp en skikkelig dose blå toner – og brun pubstemning. Tor Sverre Moltu er en av de gamle traverne i Beast of Borbon. Han gleder seg til å spille for grongninger og andre som finner vegen til hotellet denne fredagskvelden.

– Vi spiller blues, britisk pubrock og americana. Jeg tror og håper dette vil falle i smak og at folk møter opp, sier Moltu. Han er dessuten glad for å kunne spille for publikum igjen – siden mars 2020 har det vært mest øving og få spilleoppdrag.

– Heldigvis har vi kommet i gang igjen og hadde oppdrag i Flatanger i mars og på «woodjam» i november, sier han. Bandet tok ikke pause i koronatida, men møttes regelmessig og gjennomførte stort sett sine ukentlige øvinger.

– Vi måtte jo være forberedt dersom det plutselig skulle åpnes for mer normal aktivitet igjen, sier Tor.

Bandet består foruten Tor Moltu (vokal) av Hans Petter Barlien (tangenter), Billy Benjaminsen (gitar). Morten Nilsen (slagverk) og Asle Leknes (bass). Det har siden starten midt på 1990-tallet vært noen utskiftinger i bandet, men flere har vært med hele tida.

– Vi spiller fordi vi synes det er artig og fordi det gir oss så mye – og at musikk betyr mye for hver enkelt av oss. Det er enda mer artig i dag. Musikken vi framfører er sikkert ganske gjenkjennbar fra 90-tallet, men vi fornyer hele tida repertoaret så de som har hørt oss før skal slippe å høre alle de samme låtene – selv om det er i samme sjanger.

Beast of Bourbon har også en del eget materiale og ga ut eget album i 2012.

– Folk må gjerne «put on your dancing shoes» når de kommer på bluespuben, for vi spiller dansbar musikk som passer godt i en slik setting, sier Tor Moltu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *