Åpning av Musikkfestdagan 2023

Leder for hovedutvalg kultur – Trøndelag Fylkeskommune, Bente Estil kommer til å åpne Musikkfestdagan torsdag 1. juni kl 19.00, før konserten med Gras.  Flere innbudte gjester til åpningen og åpningskonserten med Gras.

Likeså vil Bente Estil åpne kunstutstillingen fredag 2. juni kl.17.30. I tillegg til kunstnerne vil Venche Bygseth Kvalvik delta med sang, akkompagnert av Pål Wegg.


I foajéen til Kuben vil Kunstutstillingen være åpen alle dager fra kl 17.00 til konsertstart, og det vi være taffelmusikk av forskjellige lokale musikere.

Under Musikkfestdagan i Grong selges også festivalpass som gir inngang på alle ønskede arrangementer.
Trykk på denne linken for festivalpass.

Torsdag 1. juni

GRAS

GRAS er et vitalt og energirikt band som har tatt Trøndelag med storm de siste årene. Snart bør også resten av landet stå for tur, så dette bør du ikke gå glipp av.

GRAS består av en allsidig gjeng med musikere som på hver sin kant har opparbeidet seg en solid musikalsk tyngde. Sammen har de skapt et særegent, vokalsterkt, folkelig og upolert sound med tydelige referanser til rock, folkemusikk, bluegrass, country, viser og teatermusikk. Eller som avisa Innherred skrev etter konserten i klosterruinene på Munkeby: «… hvis Kaizers Orchestra og Vamp fikk et barn sammen, hadde Gras vært resultatet.»

GRAS har utviklet seg mye siden de gjestet Grong høsten 2019. De krysser kanskje færre sjangre nå, men i et balladestemt og trolsk landskap har de funnet flotte melodiske linjer. Så GRAS er fremdeles: Sterke sanger, vakker og flerstemt vokal, gode instrumentalpartier og alt i flotte arrangement.

GRAS har markert seg som et attraktivt band og har spilt på mange festivaler. De har også samarbeidet med anerkjente musikere som Trondheimsolistene og Frode Fjellheim.

GRAS består av: Jeanette Hoseth, vokal – Solveig Salthammer Kolaas, tangenter, harpe, fløyte, vokal – Ingrid Elise Andersen, vokal, didgeridoo, diverse småinstrumenter – Anne Merete Kvelstad, fiolin – Kathrine Rømmen, gitarer og trekkspill – Jan Inge Tjørhom, bass og Andreas Helland, trommer.

Hovedsamarbeidspartner for Musikkfestdagan 2023 er GRONG SPAREBANK.

Bill.pris: 395,-

Dato: Torsdag 1. juni
Når: 19.00
Sted: Kuben Grong, Symfoni Namsen

Fredag 2. juni

TINE THING HELSETH

Tine Thing Helseth har for lengst etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister med sin sjelfulle, lyriske klang. Hun har vært solist i ledende orkestre over hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene. Hennes gjennombrudd kom da hun i 2007 opptrådte under Nobels Fredspriskonsert, som ble sett av TV-seere fra hele verden. Tine turnerer jevnlig over hele verden med sitt kvinnelige brassensemble tenThing, som presenterer klassisk musikk i messingdrakt. I 2013 lanserte Tine festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo, hvor hun selv sto som kunstnerisk leder. I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole. I 2017 markerte hun sin 30-årsdag med storslagen bursdagskonsert i Operaen. Tine bidrar til musikk i verdensklasse når hun entrer scenen på Musikkfestdagan i Grong.

Bill.pris: 395,-

Dato: Fredag 2. juni
Når: 19.00
Sted: Kuben Grong, Symfoni Namsen

Lørdag 3. juni

Gitarist Jørgen Skogmo

Noen artister mener det er langt igjen til Royal Albert Hall, men å fylle den har Jørgen Skogmo allerede bidratt med da han spilte for en fullsatt sal under BBCs promenadekonsert. Det var også et fullsatt Teatro Real i Madrid, verdenskjente Placido Domingo ble akkompagnert av Jørgen.

På et internasjonalt toppnivå trakterer han klassisk gitar, barokkgitar, teorbe og mandolin.

I 2016 mottok Jørgen Nord-Trøndelag fylkes kunststipend. I tillegg til hjemlig kudos har han vunnet en rekke internasjonale konkurranser.

Under Musikkfestdagan fyller Jørgen Skogmo Gløshaug kirke med toner som strekker seg fra 15/1600-tallet fram til i dag – en mulighet man ikke lar gå fra seg.

Konserten arrangeres i samarbeid med Grong menighetsråd.

Bill.pris: 290,-

Dato: Lørdag 3. juni
Når: 18.00
Sted: Gløshaug kirke

Søndag 4. juni

Grong Sparebank festkonsert

Grong musikkforening med Elisabeth Andreassen og Knut Marius Djupvik

Dirigent Per Jonny Skjerve stiller med ca 40 vel forberedte musikere i Grong musikkforening som ønsker å ta publikum med på en innholdsrik konsertkveld!

Selv om Elisabeth Andreassen er født i Sverige, er hun som en kulturskatt å regne for de aller fleste nordmenn. Som aktiv artist siden 1980-tallet, har hun med tiden blitt en av de mest allsidige artistene i Norden. Bettan har et titalls deltakelser i Eurovision Song Contest, både for Norge og Sverige. De fleste kjenner både tekst og melodi til Bobbysocks vinnerlåt «La det Swinge», hvor Bettan har selskap av den folkekjære artisten Hanne Krogh.

For denne seieren fikk de to «Peer Gynt-prisen»-sommeren 1985 for sin innsats for å gjøre Norges navn kjent i utlandet.

Bettan har gitt ut mange soloalbum, men også i samarbeid med artister som Kikki Danielson, Jan Werner og Rein Alexander.

Til Musikkfestdagan i Grong tar Bettan med seg Knut Marius Djupvik fra Tomrefjord i Møre og Romsdal.

Med musikalsk utdanning i ryggen ble Knut Marius for alvor kjent etter han gikk seirende ut av den populære sangkonkurransen «The Voice – Norges beste stemme» i 2013. I tillegg til flere album og ti tusenvis av avspillinger av sine sanger, har Knut Marius fylt rollen som Judas i Jesus Christ Superstar to ganger, samt vært med i ABBA-musicalen «Thank You for the Music». Han hadde også en av hovedrollene i Chess høsten 2018. Merittlista slutter på ingen måte der, for på den står også juleturnéer med Ole Edvard Antonsen og flere turnéer som soloartist. Knut Marius vant høsten 2020 «Stjernekamp» på NRK, og han ble også kåret til «Årets Romsdaling» i Romsdal Budstikke dette året.

Bill.pris: 395,-

Dato: Søndag 4. juni
Når: 18.00
Sted: Kuben Grong

Søndag 4. juni

«Børs og katedral»

Biskop Herborg Finnset og Jon Håvard Solum i samtale

Jon Håvard Solum, styreleder i NTE og banksjef i Grong Sparebank, møter biskop Herborg Finnset til samtale. Her blir det rom for refleksjon om temaer som berører, en sen søndagskveld i Harran kirke. Hvilke løsninger ser kirka, banken og energiselskapet på dagens samfunnsutfordringer?

I en kveld til ettertanke gir vi også plass til musikalske innslag. Familien Fiskum er den ene av musikkpionerfamiliene Musikkfestdagan vil hedre. I mer enn hundre år har de satt sine spor i musikk- og kulturlivet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Maria Fiskum tar med seg datteren Ane Fiskum Flått og viser at etterveksten i musikkslekta er god. Maria har drevet med sang og musikk så lenge hun kan huske, og det på mange ulike kulturarenaer. Som sopran i Namdal Vokalensemble bidro hun til gode resultater under «International Gdansk Choir Festival 2023».

Eplet faller ikke langt fra stammen, og med opptreden under Musikkfestdagan tar Ane også steget inn i en mer profesjonell setting. Piano: Pål Wegg

Arrangementet arrangeres i samarbeid med Grong menighetsråd.

Bill.pris: 290,-

Dato: Søndag 4. juni
Når: 22.00
Sted: Harran Kirke

Mandag 5. juni

Triakel

Siden Triakel-medlemmene Emma Härdelin, sang/fiolin, Kjell-Erik Eriksson, fiolin og Janne Strömstedt, tramporgel er hjemmehørende i Jämtland og Hälsingland, finner de også musikken de spiller der.

Repertoaret er allsidig, alt fra gamle revynummer til salmer, og det er Emmas vokal som er kjernen i lydbildet deres. De sier selv at musikken er lavmælt, men ladet, og at den er et uttrykk for trioens lengsel etter det akustiske, intime og enkle der samspillet og fortellingen skal være det bærende.

Bill.pris: 395,-

Dato: Mandag 5. juni
Når: 19.00
Sted: Namdals folkehøgskole

Tirsdag 6. juni

Barneforestillingen «Peter og ulven» Pocus med Tore B. Granås

Tre av fylkesmusikerne har samlet seg, tre enkeltmusikere med sterk solistisk kapasitet, og de har samspilt seg til perfeksjon i trioen Pocus. De kommer til Grong med spilleglede og kreativitet for å fremføre «Peter og Ulven» for barn fra ca. 3 til 7 år.

«Peter og ulven» spiller på å bruke den fantastiske fantasien når Peter, tross bestefars formaninger, beveger seg utenfor gjerdet der ulven holder til.

Dette er altså kammerversjonen av Sergej Prokofievs storslagne orkesterverk som gjenskapte dette russiske eventyret. I Pocus sin kammerversjon får publikum en unik mulighet til å komme tett på historien og instrumentene.

De tre musikerne er:

Elin Torp Meland – Obo
Jon Kristian Bye – Klaver 
Kjell Magne Robak – Cello 

Skuespiller: Tore B. Granås fra Turnéteatret

Bill.pris: 150,-/50,-

Dato: Tirsdag 6. juni
Når: 18.00
Sted: Kuben Grong

Tirsdag 6. juni

Orgelkonsert med Mateusz Piotr Zwijacz-Kozica

Fra vintersportsstedet Zakopane i Polen kom Mateusz Piotr Zwijacz-Kozica til Grong sist høst. Den ivrige og dyktige musikeren begynte i jobben som organist i desember. I anledning Musikkfestdagan og bispevisitas tar han publikum på en rundreise gjennom kjente mesterverk innen klassisk musikk av blant annet Bach, Mozart og Vivaldi.

Konserten er et samarbeid mellom Grong menighetsråd og Musikkfestdagan i Grong.

Bill.pris: Gratis inngang, kollekt til orgelet.

Dato: Tirsdag 6. juni

Når: 19.30

Sted: Grong kirke

Onsdag 7. juni

Ungdomskonsert med Tea Lucy

Med eget materiale, loop-station og kassegitar kommer Tea Lucy fra Averøy for å trollbinde publikum under Musikkfestdagan. Sammen med 47 håndplukkede talenter fra hele verden, har jenta med den særegne stemmen blitt ledet av mentorer i verdensklasse. Sammen jobbet de intensivt med å skape en særegen sound med neste generasjons musikkelite.

Tea har vært oppvarmer for popstjernen Dagny samt bidratt med låten «Ecstacy» i MGP 2022. Til Grong tar hun med seg gitaristen Robin Røstin Mathisen fra Tromsø, som har jobbet som musiker for blant annet Synne Vo, Hkeem, Agnete Saba og Emil Karlsén.

Sammen med Tea Lucy skal han skape magi under Musikkfestdagan.

Bill.pris: 250,-

Dato: Onsdag 7. juni

Når: 19.00

Sted: Kuben Grong

Torsdag 8. juni

Luftforsvarets musikkorps

Luftforsvarets musikkorps har en over 200 år lang historie i Forsvaret, og er blant Europas ledende militærkorps.

Korpset er kjent for sin fleksibilitet, lekenhet og allsidighet, og har slagordet «Ingen sjanger er oss ukjent».

Korpset, under ledelse av trønderen Christian Aftret Eriksen, kommer til Grong med en konsert med feiende flotte marsjer og storbandsgrooves, svingende toner og kjente melodier med solister fra egne rekker.

Bill.pris: 290,-

Dato: Torsdag 8. juni

Når: 18.00

Sted: Kuben Grong

Hovedsamarbeidspartner for Musikkfestdagan 2023 er GRONG SPAREBANK.