Sidearrangementene er med på å øke mangfoldet under Musikkfestdagan og setter en spiss på totalopplevelsen.


Taffel

Vi vil ha musikk i Kuben en times tid før konsertene alle dagene det er arrangement i Kuben. Da vil både unge og eldre lokale musikere stå for underholdning i foajeen på Kuben. Dette gjør det triveligere både å se kunstutstillingen og å vente på arrangementstart.

Årets taffelmusikkere er:

Grong kulturskole

Grong kulturskole er en populær og meget viktig møteplass der barn og unge utvikler sine musikalske og kulturelle talenter og ferdigheter. Opplevelse bidrar til økt livsglede og trivsel. I inneværende år har kulturskolen 75 elever som fyller 95 elevplasser på tilbudene musikk, kunst og scene.

Konovassmusikken

Konovassmusikken er en messingsekstett med slagverk, og de har løftet trivselen på mange arrangement i distriktet. Repertoaret deres er veldig blandet med bl.a. tysk tyrolermusikk, marsjer, valser og tradisjonell dansemusikk. I tillegg har de også med nyere populærmusikk.

Namdal blåseensemble

Blåsekvintetten består i dag av fløyte, klarinett, obo, fagott og valthorn som trakteres av uavhengige musikere fra distriktet. Repertoaret består stort sett av musikk fra de store klassiske komponistene, men også andre ting som f.eks musikk av Gershwin og Scott Joplin.

Stuntkunst

Stunttegning, en sjanger som sjelden utforskes av kunstnere, innebærer å skape kunstverk under ekstreme forhold eller i utradisjonelle omgivelser.

Lise Brissach vil være med og stunttegne underveis i forbindelse med foredraget til Robert Mood og konserten «Stabat Mater».

I flere år har Lise Brissach tegnet på festivaler og til ulike arrangement, og hun har på den måten satt sitt preg på flere festivaler og kulturarrangement det siste tiåret. Vi kan nevne oppdrag for Blues in Hell, Rainmakers i Langfjæran, gruveteater i Malm og Soddjazz. Hun har relativt nylig også malt og tegnet bilder inspirert av fjorårets åpningsband, GRAS, sine sanger.

Annet

  • Opptreden med lokale aktører på sykeheimen
  • Grongs ordfører Ann Jeanett Klinkenberg står, sammen med  Namdal Regionråd og de andre ordførerne i Indre Namdal, som arrangør av en konferanse mandag 27. mai.