Stabat Mater» med en oktett fra Trondheimsolistene og Namdal Vokalensemble. Komponist: Terje Adde

«Stabat Mater» (dolorosa) har betydningen; “sto der moren, fylt av smerte». Musikken er Terje Addes kommentar til både den avhumaniseringen vi ser i Ukraina og Midt-Østen, og til angrepet på demokrati og verdighet vi ser i flere land.

«Verket er ment til trøst og ettertanke i en, til tider, trøstesløs tid», forteller komponist Terje Adde.

I 1988 startet NTNUs musikkprofessor Bjarne Fiskum fra Harran arbeidet med å samle dyktige musikere til et orkester. Dette orkesteret kjenner vi i dag som Trondheimsolistene. Med ledere som Bjarne Fiskum, Øyvind Gimse og Geir Inge Lotsberg har orkesteret gjennom årene samarbeidet med så mange, i så mange ulike settinger, at det ikke er plass til å begynne å ramse opp. Resultatet er uansett at orkesteret nå er både nasjonalt og internasjonalt kjent for sin musikalitet og allsidighet. Til denne fremføringen stiller Trondheimsolistene med en oktett.

Dirigent Tor Halvard Nilsen mente Namdalen trengte et ordentlig godt kor, og i 2014 så Namdal Vokalensemble dagens lys. I dag består koret av 25 håndplukkede sangere fra hele Namdalen, og de synger kun à cappella. Etter hvert har de besøkt utrolig mange plasser i nordre del av Trøndelag med sine kvalitetskonserter.

I mars 2023 oppnådde koret 3. plass i Blandet kor, klasse A, med 87 av 100 poeng i International Gdansk Choir Festival. I skrivende stund er det også klart at når koret deltar på Musikkfestdagan i Grong, har de relativt nylig, som ett av to norkse kor, deltatt i den internasjonale kor-konkurransen i Cork-Choral-Festival i Irland.

«Stabat Mater» består av 7 deler og varer om lag 45 minutter, og det er skrevet for urfremføring under Musikkfestdagan av Namdal Vokalensemble ved Tor Halvard Nilsen og strykere fra Trondheimsolistene.

Sted: Symfoni Namsen, Kuben  
Kl. 19.00
Billettpris: 425,-