I Sarepta, Kuben, vil kunstutstillingen være åpen alle dager fra kl 17.00 til konsertstart, og det vi være taffelmusikk av forskjellige lokale musikere.

Gratis for alle.

Lise Brisssach

Kunstneren Lise Brissach er også sportsinteressert, og har holdt på med både fotball, langrenn og friidrett. Derfor var det ikke så merkelig at hun høsten 2023 satt på sidelinja og tegnet seg gjennom tre av Levanger håndballklubbs damekamper. Konsentrasjon, tilstedeværelse og hastighet måtte til for å fange rytmen, ferdigheter hun allerede da hun gikk på kunstskole i Kabelvåg, benyttet til å tegne folk for fri skyss hjem.

«Tegneblokka er også ofte med på konserter ‘Live-tegning til live-musikk’. Det synes på streken om det er gode Jazz-rytmer eller en treg Blues eller Green Grass», skriver Lise selv. Hun har da også satt sitt preg på flere festivaler og kulturarrangement det siste tiåret

Lise Brissach er en allsidig kunstner, og i forbindelse med en reportasje i Trønder-Avisa uttalte hun at «Mange av bildene mine handler om naturarv og bevaring av artsmangfold. … Jeg jobber mye med paradokset i naturen. Vi mennesker higer sånn etter egen velferd, at vi ikke bryr oss om de nederste, viktige byggeklossene.» Bildene kan gjerne være resultat av inspirasjon fra sangtekster, utdrag fra litteratur, miljømessige faktorer eller annet som engasjerer.

Hjemme kan hun vise eksempler på nettopp dette i bilder der man skimter både knott og maur – to eksempler på små slitere som nok er viktigere for naturen i balanse enn det vi mennesker ofte anerkjenner.

Møt opp og se om noen av disse bildene dukker opp under Musikkfestdagan i Grong i år.

Sted: Sarepta, Kuben
Alle dager
Gratis

Hovedsamarbeidspartner for Musikkfestdagan 2023 er GRONG SPAREBANK.